Dietoterapia to zastosowanie głównego zalecenia ojca współczesnej medycyny, Hipokratesa: „Niech pożywienie będzie lekarstwem a lekarstwo pożywieniem.”

Dzięki modyfikacji diety, opartej o zalecenia będące wynikiem wnikliwej analizy przypadku, możemy otrzymać wsparcie w leczeniu chorób i dysfunkcji organizmu.

Zalecenia dietetyczne są opracowywane zgodnie z wiedzą o współzależności pomiędzy wszystkimi elementami ludzkiego organizmu a także o procesach autoimmunologicznych i ich wpływie na samopoczucie.

Dietoterapia to cenne narzędzie pomagające w przywracaniu zdrowia czego skutkiem może być spadek masy ciała, poprawa wyglądu, koncentracji, nastroju oraz wzrost energii.

Terapeuci

mgr Joanna Domańska

mgr Joanna Domańska

specjalista ds. żywienia człowieka, dietoterapeuta
Absolwentka Podyplomowych Studiów Poradnictwa Żywieniowego i Dietetycznego na Wydziale Nauk o Zywieniu Czlowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie, główne zainteresowania to choroby o podlożu autoimmunologicznym (w tym choroba Hashimoto), wplyw diety na funkcjonowanie osi mózgowo – jelitowej oraz zaburzenia ze spektrum autyzmu.